Lockheed Martin va livra către Forţele Aeriene Române un sistem de antrenament

Autor: Andrei Ionascu 11.05.2017

În cadrul acestui contract, Lockheed Martin va livra pachetul de simulatoare SciosTrain, cât si servicii de suport logistic.

“Tehnologia poate fi implementată în reţea pentru a permite mai multor piloţi să se instruiască împreună pe scenarii avansate”, se arată în comunicatul de presă.

Sistemul de antrenament cu simulator pentru aeronavele F-16 include mai multe scenarii de misiuni şi tactici complexe de luptă, folosind tehnologiilor care permit o pregătire avansată în timp ce îndeplinesc obiectivele privind accesibilitatea.

"Aşteptăm cu nerăbdare să oferim sprijin pentru misiunile flotei de avioane a României şi capacităţi avansate de formare pentru consolidarea apărării naţionale", a spus Sandy Samuel, vicepreşedinte în cadrul Lockheed Martin.

Sistemul Flying Falcon, construit de Lockheed Martin, rezistă la forţe G mai mari decât cele experimentate de către piloţi.

Cu sediul în Maryland, SUA, Lockheed Martin este o companie globală de securitate aerospaţială care are aproximativ 97.000 de angajaţi în întreaga lume şi este implicată în principal în cercetarea, proiectarea, dezvoltarea, fabricarea, integrarea şi susţinerea sistemelor tehnologice avansate, a produselor şi a serviciilor.

România va achiziţiona 12 avioane F-16 în cadrul programului NATO. Primul set de 6 avioane a fost livrat în septembrie 2016, iar celelalte aeronave vor ajunge la armata română în cursul acestui an.