Încă unul dintre cei mai mari traderi din energie a intrat în insolvenţă. Energy Holding are ca administrator judiciar provizoriu Casa de Insolvenţă Moldova

Autor: Alina-Elena Vasiliu 11.05.2017

Energy Holding, companie fondată de Bogdan Buzăianu, a intrat în insolvenţă la propria cerere, potrivit unei decizii a Tribunalului Bucureşti. Este al patrulea gigant din energie care intră în insolvenţă de la începutul anului până acum, după Transenergo, Arelco Power şi KDF Energy.

Tribunalul Bucureşti „admite cererea debitorului S.C. Energy Holding S.R.L. (...) În temeiul art. 71 alin. 1 din Legea nr. 85/2014 privind procedurile de prevenire a insolvenţei şi de insolvenţă, deschide procedura generală împotriva debitorului S.C. Energy Holding S.R.L.”, se arată în decizia tribunalului din 8 mai.

Administratorul judiciar provizoriu a fost desemnată Casa de Insolvenţă Moldova, care va primi o remuneraţie de 1.500 de lei din averea debitorului. Administratorul judiciar are termen 60 de zile pentru inventarierea bunurilor Energy Holding.

Termenul limită pentru înregistrarea cererii de admitere a creanţelor asupra averii debitorului este 23 iunie 2017, iar publicarea în Buletinul Procedurilor de Insolvenţă va avea loc până la 14 iulie 2017. Prima şedinţă a adunării generale a creditorilor va avea loc pe 20 iulie 2017.