Mărirea şi decăderea unui trader care a deschis epoca „băieţilor deştepţi“: Energy Holding, de la 300 mil. euro şi 20% cotă de piaţă la insolvenţă

Autor: Alina-Elena Vasiliu 12.05.2017

Energy Holding, companie fondată de Bogdan Buzăianu, a intrat în insolvenţă la propria cerere, potrivit unei decizii a Tribunalului Bucureşti.

Este al patrulea trader din energie care intră în insolvenţă de la începutul anului până acum, după Transenergo, Arelco Power şi KDF Energy.  „Admite cererea debitorului S.C. Energy Holding S.R.L. (...) În temeiul art. 71 alin. 1 din Legea nr. 85/2014 privind procedurile de prevenire a insolvenţei şi de insolvenţă, deschide procedura generală împotriva debitorului S.C. Energy Holding S.R.L“, se arată în decizia tribunalului din 8 mai.

Administrator judiciar provizoriu a fost desemnată Casa de Insolvenţă Moldova. Termenul-limită pentru înregistrarea cererii de admitere a creanţelor este 23 iunie, iar publicarea în Buletinul Procedurilor de Insolvenţă va avea loc până pe 14 iulie 2017. Prima şedinţă a adunării generale a cre­di­to­rilor va avea loc pe 20 iu­lie 2017.