Producătorul de preparate din carne CIA Aboliv vede afaceri în creştere cu 20% în 2017, până la 18 mil. euro

Autor: Laurentiu Cotu 15.05.2017

Producătorul de preparate din carne CIA Aboliv din localitatea Mihai Viteazu, judeţul Cluj, controlat de antre­pre­norul Bogdan Ilie Daniel, estimează pentru acest an o cifră de afaceri de 18 mil. euro, mai mult cu 20% faţă de anul trecut, şi o creştere la 10-15% a ponderii vînzărilor la export.

Com­pa­­nia a realizat anul trecut afaceri totale de aproximativ 15 mil. euro. Producătorul clujean a ieşit pe piaţă la începutul acestui an cu o nouă reţetă de specialităţi de porc crud-uscate, maturate în mediul special din vechile galerii ale Salinei Turda.

„În prezent, 7% din vânzările companiei noastre merg la ex­port, în Spania, Italia, Germania sau Belgia. Intenţionăm să creş­tem în acest an la 10-15% ponderea vânzărilor la export’’, a declarat pentru ZF Olivian Bogdan, directorul general al CIA Aboliv. Compania deţine în localitatea Mihai Vi­teazu, la a­proxi­­mativ 35 de kilometri de municipiul Cluj-Na­poca, o fabrică de procesare a cărnii, cu o capacitate de pro­ducţie de 80 de tone pe zi, unde se produc peste 200 de sorti­mente din toa­tă gama de preparate din carne, care sunt prezente în a­proa­pe toate reţelele de supermarketuri, cât şi pe piaţa tradiţională.

Compania deţine magazine proprii de desfacere a produselor în localităţile Turda, Câmpia Turzii şi Mihai Viteazu, având în plan o nouă unitate comercială în Floreşti, judeţul Cluj. Produsele CIA Aboliv sunt comercializate sub mărcile Brio şi Apetit.