Producătorul de lenjerie Jolidon nu a reuşit să atragă finanţare pentru a se reorganiza în trei luni şi prelungeşte planul la trei ani. Compania vrea să vândă o serie de proprietăţi pentru a returna bani creditorului principal

Autor: Cristina Roşca 15.05.2017

Producătorul clujean de lenjerie intimă urmează să vândă o serie de proprietăţi pentru a returna bani creditorului principal Astra Rail Management Gmbh. Compania ia în calcul şi darea în plată a unor active.



Producătorul de lenjerie inti­mă Jolidon, companie in­tra­tă în insolvenţă la propria cerere în vara lui 2015, îşi mo­difică planul de reorgani­za­re, astfel că afirmă că îşi va achita da­toriile în trei ani şi nu în trei luni cât anun­ţa anterior. Compania a vândut şi ur­mează a mai vinde o serie de pro­prietăţi pentru a returna bani credito­ru­lui principal Astra Rail Management Gmbh, compania controlată de antreprenorul german Thomas Manns.

„(...) reorganizarea societăţii urma a se efectua într-o perioadă de trei luni de la confirmare, iar modalitatea de reor­ga­nizare a fost prevăzută printr-o finan­ţare atrasă de companie (...). Întrucât so­cietatea nu a reuşit să contracteze o finan­ţare care să asigure sumele ne­cesare executării în integralitate a pla­nului, administratorul special al socie­tă­ţii a considerat oportună modificarea pla­nului de reorganizare în ceea ce pri­veşte prelungirea acestuia cu încă 2 ani şi nouă luni, fără însă a modifica cuan­tumul creanţelor“, potrivit admi­nis­tratorului judiciar CII Minodora Letiţia Georgiu.

Compania clujeană Jolidon, aflată în insolvenţă din vara lui 2015, are cre­anţe acceptate în valoare de 321 mil. lei, iar nemţii de la Astra Rail Ma­nage­ment Gmbh sunt principalul creditor.