Proiectul legii prevenţiei va fi aprobat de guvern în această săptămână. „Ministerul pentru mediul de afaceri a primit majoritatea avizelor.“

Ziarul Financiar 15.05.2017

Proiectul legii prevenţiei iniţiat de Ministerul pentru IMM-uri a primit majoritatea avizelor ministerelor cu atribuţii pe zona de control, ministrul Alexandru Petrescu apreciind că săptămâna viitoare ar putea fi aprobat şi trimis în Parlament.

„Ministerul pentru mediul de afaceri a primit majoritatea avizelor şi a intrat în şedinţă într-o primă lectură. Actul normativ constituie principiile de bază ale codului economic al României, este structurat pe doi piloni esenţiali şi anume crearea cadrului optim de educare şi informare a operatorilor economici şi identificarea zonei de rezonabilitate în actul de control“, a declarat ministrul pentru IMM-uri Alexandru Petrescu.

El a apreciat că legea prevenţiei va fi o primă măsură „de emancipare“ a actului de control şi un prim pas de restabilire a unui cadru de încredere, element esenţial pentru „un mediu de business stabil şi sănătos“.