Deloitte: Peste 80% dintre angajatorii români spun că îi preocupă dezvoltarea angajaţilor, dar numai unu din zece creşte semnificativ bugetul de HR

Autor: Adelina Mihai 17.05.2017
Învăţarea şi cariera sunt pe primul plan în topul preo­cu­părilor liderilor de business şi  al directorilor de resurse umane din România, fiind considerate prioritare de 84% dintre aceştia, arată rezultatele unui studiu reali­zat de compania de audit şi con­sultanţă fiscală Deloitte.
 
Acest interes al liderilor derivă din schimbarea frecventă a setului de competenţe pentru ca an­ga­jaţii să facă perfor­manţă, din lipsa candidaţilor cu expe­rienţă de pe piaţă şi din dorinţa anga­ja­ţilor de a se dez­volta continuu în plan profesional.
 
„În prezent, setul de com­petenţe profe­sionale necesare pentru a avea performanţă în muncă se schimbă de la o pe­rioadă la alta. Mo­delul tradi­ţional care a funcţionat în trecut, în care competenţele formate la început de drum erau valabile pentru tot parcursul carierei pro­fe­sionale, nu mai este vala­bil. Astfel, atât organizaţiile, cât şi an­gajaţii sunt preocupaţi con­stant de dezvoltarea unor noi com­petenţe (...)“, a spus Raluca Bon­taş, Director Global Em­plo­yer Services în cadrul De­loitte România.