Fondul Proprietatea caută cumpărători pentru filiale de 880 mil. lei ale Electrica. Procesul de vânzare este coordonat de un consultant austriac, Ithuba Capital

Autor: Liviu Popescu 18.05.2017

Fondul Proprietatea inten­ţio­nează să-şi vândă participaţiile la cele trei centre centre regionale de distribuţie (Distribuţie Mun­tenia Nord, Distribuţie Transil­vania Sud, Distribuţie Transilvania Nord) şi Electrica Furnizare, a căror valoare o estimează în raportul trimestrial la aproximativ 887 mil. lei.

În primul trimestru din 2017, Fondul a vândut participaţia la Oil Terminal şi o parte din participaţia în Banca Transilvania.

Valoarea totală a companiilor nelistate la care Fondul este acţionar este de circa 7,6 mld. lei din care 3,4 mld. lei este valoarea pe care Fondul Proprietatea o are la Hidroelectrica, perla energiei româneşti. Astfel, ponderea Electrica Furnizare şi a celor trei operatori de distribuţie în totalul companiilor nelistate este de circa 12%.

Din cele patru entităţi pe care Fondul intenţionează să le vândă -Electrica Furnizare, Distribuţie Transilvania Sud, Distribuţie Transilvania Nord, Distribuţie Muntenia Nord- cea mai valoroasă în estimările proprii ale fondului este SDEE Muntenia Nord SA.