Cei mai bogaţi 500 de oameni au pierdut 35 mld. dolari din cauza crizei politice de la Washington

Autor: Anca Olteanu 18.05.2017

Bill Gates, cea mai bogată persoană din lume, cu o avere de 86,8 miliarde de dolari, a pierdut un miliard de dolari în contextul în care acţiunile Microsoft Corp., cel mai mare holding deţinut, au scăzut cu 2,8%, cea mai abruptă scădere înregistrată în ultimul an.

Cofondatorul Amazon, Jeff Bezos, a căzut pe locul al treilea, după ce a pierdut 1,7 miliarde de dolari pe fondul scăderii cu 2,2% a acţiunilor retailerului online.

Amancio Ortega a pierdut 355 de milioane de dolari până la finalul zilei, averea lui ajungând la 83,2 miliarde de dolari.

Fondatorul Facebook, Mark Zuckerberg, a pierdut două miliarde de dolari când acţiunile gigantului social media au scăzut cu 3,3%. Zuckerberg este a cincea cea mai bogată persoană din lume, cu o avere de 62,3 miliarde de dolari, potrivit indexului Bloomberg.

Trump, primul miliardar care este preşedinte al Statelor Unite, are o avere netă de 3 miliarde de dolari, dar - nefiind listat în indexul Bloomberg - publicaţia nu precizează dacă averea respectivă a crescut sau a scăzut.

Cei mai bogaţi 500 de omaeni ai planetei au o avere netă combinată de 4.900 de miliarde de dolari, cu 455 de miliarde mai mult în 2017 decât în 2016.

Indexul mărfurilor globale a scăzut în contextul crizei politice de la Casa Albă. Donald Trump a generat o criză politică puternică la Washington după ce a recunoscut că a dezvăluit informaţii clasificate Rusiei şi pe fondul acuzaţiilor că ar fi încercat să obstrucţioneze ancheta Biroului Federal de Investigaţii (FBI) privind contacte cu oficiali ruşi.