În trei luni, cinci insolvenţe în energie. Elcomex, furnizor de energie cu contracte încheiate cu Nuclearelectrica, a intrat în insolvenţă

Autor: Alina-Elena Vasiliu 19.05.2017

Grupul energetic Elcomex din Con­stanţa, deţinut de omul de afaceri Ion Grecu, a intrat în insolvenţă la propria cerere, potrivit unei decizii a Tribu­nalului din Constanţa. Cererea de insol­venţă a venit atât din partea com­paniei Elcomex, cât şi din partea unor creditori ai acesteia. Insolvenţa a fost anunţată ieri pe site-ul super­vizor.ro.

„Admite cererea formulată de debitoarea Elcomex IEA SA (...) Dispune deschiderea procedurii insol­venţei faţă de debitoarea SC Elcomex SA. Desemnează, provizoriu, în calitate de administrator judiciar pe Pricewa­terhouseCoopers Bu­siness Recovery Services”, se arată în decizia instanţei din 7 aprilie. Potrivit infor­maţiilor din dosar, cererea de deschidere a procedurii de insol­venţă a venit şi din partea credi­torilor SC Automatica SA, Banca Co­mer­cială Intesa San­paolo România şi ECO Swiss. Termenul limită pentru de­pu­nerea declaraţiilor de creanţe este 22 mai, iar prima şedinţă a adunării credi­torilor este programată pentru 14 iunie.

Din portofoliul companiei fac parte servicii de construcţie şi mentenanţă pentru centrala de la Cernavodă, modernizarea magistra­lelor pentru liniile de metrou 1 şi 3 din Bucureşti, reabilitarea mai multor puncte termice ale RADET Bucureşti şi lucrări electrice pentru rafinăria Petromidia.