Afacerile clujenilor de la Brinel au crescut cu 14% anul trecut, la 122 mil. lei

Autor: Laurentiu Cotu 19.05.2017

Marcel Borodi, proprietar şi CEO al furnizorului de soluţii IT, spune că în 2016 „optimismul şi nedumerirea s-au succedat trimestru după trimestru, dar pe final de an, execuţia planurilor a fost peste aşteptări“.

Net Brinel, unul dintre cei mai importanţi furnizori de soluţii şi servicii IT de pe piaţa locală, controlat de antreprenorul Marcel Borodi din Cluj-Napoca, a realizat anul trecut o cifră de afaceri de peste 122 mil. lei (aproximativ 27 mil. euro), mai mult cu 14% faţă de anul anterior. 

„Ultimii cinci ani nu au fost uşori şi nici plini de investiţii în IT, însă noi ne-am dublat cifra de afaceri în această perioadă de timp. Dacă 2015 a fost cu ceva peste 2008, precedentul an de vârf pentru compania noastră, ne bucurăm că în 2016 s-a păstrat trendul crescător şi am realizat afaceri de 122 de milioane de lei. Pe parcursul anului, optimismul şi nedumerirea s-au succedat trimestru după trimestru, dar pe final, execuţia planurilor a fost peste aşteptări”, a declarat pentru ZF Transilvania Marcel Borodi, CEO Brinel.

Pentru anul în curs, compania estimează afaceri în creştere cu 10-15% faţă de anul 2016, până la aproximativ 140 mil. lei (în jur de 30 mil. euro), pe ba­za parteneriatelor realizate. Brinel es­te integrator de sisteme informatice, iar pe anumite segmente solution provider, având ca parteneri companiile Mi­crosoft, HP Inc, Cisco, Hewlett Packard Enterprise, EMC-Dell, Leno­vo, Oracle, Veeam, Salesforce, Bitde­fen­der, Vmware, Veritas, Kofax sau Netwrix, potrivit informaţiilor de pe site-ul Brinel.