Cheloo, solistul Paraziţii, condamnat să presteze 100 de zile de muncă voluntară la o şcoală

Autor: Laura Petrescu 19.05.2017

Potrivit portalului instanţelor, acordul de recunoaştere a vinovăţiei încheiat de Cătălin Ştefan Ion, cunoscut drept „Cheloo”, cu procurorii DIICOT Ploieşti a fost admis, iar magistraţii Tribunalului Prahova l-au condamnat pe solistul trupei Paraziţii la doi ani de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de droguri de risc, cu suspendare, stabilind o perioadă de încercare de 4 ani, dar şi o amendă penală.

„Condamnă pe acelaşi inculpat la pedeapsa de 180 zile amendă penală pentru săvârşirea infracţiunii de deţinere de droguri de risc pentru consum propriu, fără drept, faptă din cursul anului 2014. Stabileşte cuantumul unei zile de amendă penală la 25 lei, inculpatul urmând să achite astfel suma de 4.500 lei cu titlu de amendă penală”, se arată în sentinţa Tribunalului Prahova.

Totodată, Cheloo este obligat să presteze şi muncă în folosul comunităţii, fie la Primărie, fie la o Şcoală Gimnazială.

Potrivit Tribunalului Prahova „inculpatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii în cadrul Primăriei Adunaţi sau al Şcolii Gimnaziale Radu Severa Novian Adunaţi pe o perioadă de 100 zile lucrătoare”.

Decizia nu este defintivă.

Cheloo a fost cercetat de DIICOT pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de droguri de risc şi deţinere de droguri de risc pentru consum propriu, fără drept. În 2014, zeci de persoane au fost aduse la audieri în acest dosar. Atunci procurorii au confiscat, în urma percheziţiilor făcute acasă la cântăreţ, o cantitate de câteva grame de cannabis.