Siria acuză SUA de "terorism de stat" după raidurile aeriene condamnate dur de Damasc şi Moscova

Autor: Mihai Draghici 19.05.2017

Un oficial militar sirian a declarat vineri, conform agenţiei Reuters, că numeroşi militari au fost ucişi în bombardamentele americane efectuate joi după-amiază în sudul Siriei.

La rândul său, Ghennadi Gatilov, adjunctul ministrului rus de Externe, a acuzat că avioanele militare americane au atacat zone din Siria în care locuiesc civili, avertizând că acest lucru este "inacceptabil", fiind o încălcare a suveranităţii siriene. Rusia este unul dintre principalii susţinători internaţionali ai Administraţiei Bashar al-Assad.

Atacul este un act specific "terorismului de stat", a afirmat Bashar al-Ja'afari, un negociator al regimului Bashar al-Assad, precizând că a discutat despre acest "masacru" cu emisarul ONU Staffan de Mistura. "Am discutat despre masacrul pe care agresorul american l-a comis ieri în ţara noastră", a declarat Ja'afari.

Avioane militare americane au atacat, joi, poziţii ale unui grup paramilitar care susţine regimul Bashar al-Assad, în sudul Siriei. Raidurile aeriene au avut loc în zona localităţii At Tanf, în sudul Siriei, în apropierea frontierelor cu Iordania şi Irakul.