450 de euro: Atât a costat costumul pe care l-a purtat Emmanuel Macron la ceremonia de învestire în funcţia de preşedinte al statului francez. Ce vrea să demonstreze prin acest gest?

Autor: Corina Zamfir 21.05.2017

Noul preşedinte al Franţei, Emmanuel Macron, a purtat un costum care a costat 450 de euro pentru inaugurarea de astăzi, într-o încercare aparentă de a se diferenţia de politica "bling-bling", relatează Reuters.

Cei care au dezvăluit preţul costumului de culoare închisă purtat de Macron şi faptul că ţinuta soţiei sale a fost împrumutată de către aceasta de la casa de modă Louis Vuitton au fost chiar membrii echipei noului şef de stat.

Odată favorit în cursa prezidenţială din Franţa, rivalul conservator al lui Macron, Francois Fillon, a fost protagonistul unor scandaluri financiare în timpul campaniei electorale, care includea primirea a două costume personalizate, în valoare de aproximativ 13.000 de euro, de la un om de afaceri bogat.

Cu sondajele de opinie care arată că onestitatea se numără printre calităţile superioare dorite într-un preşedinte de către alegătorii francezi răpiţi de astfel de scandaluri, alegerea ţinutei lui Macron pare, de asemenea, să transmită un semnal că va fi diferit de predecesorii săi.

Fostul preşedinte Nicolas Sarkozy, care a condus Franţa din 2007 până în 2012, a fost poreclit "Preşedintele Bling-Bling" pentru stilul său de viaţă extravagant, iar Francois Hollande, care s-a autointitulat un "preşedinte normal", a intrat în mijlocul scandalurilor pentru că îşi plătea frizerul cu aproape 10.000 de euro pe lună.