Un mic producător de mezeluri din Vâlcea speră să bată palma cu Metro şi Selgros pentru a intra pe segmentul cash & carry

Autor: Roana Rotaru 23.05.2017

Producătorul de preparate din carne Avi-Giis din judeţul Vâlcea, o companie deţinută de Aurel Simion şi Ion Georgescu, a vândut anul trecut preparate din carne în valoare de circa 2,2 mil. euro, în creştere cu 29% faţă de anul precedent, o creştere care se datorează pătrunderii pe noi pieţe. „Anul 2016 a fost un an bun, un an în care vânzările totale au crescut cu 29% faţă de 2015. Anul trecut am avut producţii mai mari, am prelucrat în jur de 1.200- 1.300 de kilograme de carne pe zi faţă de o tonă pe zi în anul precedent. Creşterea cifrei de afaceri se datorează atât pătrunderii pe noi pieţe, în special în Bucureşti, unde am deschis un magazin anul trecut, cât şi consolidării vânzărilor la export“, a declarat pentru ZF Aurel Simion, admi­nistratorul companiei. Avi-Giis este prezent cu produsele sale în Auchan şi Carrefour, în comerţul tradiţional prin distribuitori, în cele cinci magazine proprii din Vâlcea şi Bucureşti, în HoReCa şi la export, unde anul trecut a trimis marfă în valoare de circa 330.000 de euro, potrivit calculelor ZF realizate pe baza declaraţiilor reprezen­tantului companiei. „În retail nu vând foarte mult, circa 8-9% din producţie, însă acum sunt în discuţii cu Metro şi Selgros. Mă adresez mai mult pieţei HoReCa din Bucureşti, nu neapărat magazinelor. (...) Anul trecut an trimis marfă la export în Italia, Spania şi Anglia, unde facem 15% din cifra de afaceri“, a spus Aurel Simion care şi-a propus să mai deschidă un magazin în Bucureşti în 2017.