Dezvoltatorul Sun Plaza: Dacă am primi un preţ bun, am putea vinde mallul. Niciodată să nu spui niciodată

Autor: Alina-Elena Vasiliu 24.05.2017

Friedrich Wachernig, mem­bru în boardul dezvoltatorului aus­triac S Immo, care deţine în Bu­cu­reşti mallul Sun Plaza, spune că nu exclude pe viitor o eventuală vânzare a centrului comercial.

„Nu luăm în consi­de­rare acum, însă, dacă am primi un preţ bun, am pu­tea vinde Sun Plaza. Nicio­dată să nu spui niciodată, poate în viitor“, spune Wacherning. Sun Plaza a fost inau­gurat în 2010, iar anul tre­cut vânzările au crescut cu 17,7% faţă de 2015.

La o medie anuală a vânzărilor de 170 de milioane de euro, cât spunea compania că avea în 2014, rezultă că mallul a ajuns anul trecut la un total cuprins între 200 şi 240 de milioane de euro, potrivit calculelor ZF.

Centrul comercial Sun Plaza, din sudul Capitalei, trece, în această perioadă, printr-o etapă de recon­figurare de 30 de milioane de euro, care va aduce 40 de ma­ga­zine noi în plus.

Pe piaţa centrelor co­merciale din Capitală, una dintre tranzacţiile reper a fost cea în care Raiffeisen a vândut, în 2014, mallul Promenada din zona de nord către sud-africanii de la NEPI, pentru o sumă de 148 mil. euro.