Modernizare de 12 mil. euro, rezultate zero. Aeroportul din Tulcea a primit doar 550 de turişti francezi veniţi pe curse charter luna aceasta

Autor: Mirabela Tiron 25.05.2017
Aeroportul internaţional Delta Dunării din Tulcea, care nu are nicio cursă regulată din 1993, cu excepţia celor câteva efectuate în 2014 de către o companie a omului de afaceri Ovidiu Tender şi care a trecut anul trecut printr-un proces de modernizare cu 12 milioane de euro, a primit luna aceasta doar 550 de turişti francezi veniţi pe zboruri charter.
 
„Acum începe sezonul curselor charter, au aterizat pe 12 mai un avion din Paris (de pe aeroportul Charles de Gaulle), iar pe 14 mai un alt avion Mistral Air (compania aeriană din Italia) venită tot cu turişti francezi. Pe 5 iunie aşteptăm o aeronavă a Small Planet Airlines (operator lituanian). Străinii vin pentru croazierele pe Dunăre, sunt vase de lux ce opresc în Tulcea“, a declarat pentru ZF George Tabără, director general interimar şi director operaţional al aero­portului din Tulcea. În prezent, conducerea companiei se schimbă, fostul şef, Albu Constantin, aflat timp de mai mulţi ani la şefia aeroportului, nu mai lucrează în companie.