Mihai Boldijar, Bosch: Noile uzine auto din regiune atrag o producţie de componente mai mare la fabricile din România

Autor: Bogdan Alecu 26.05.2017

Construcţia unor noi uzine auto în Slovacia, alături de expansiunea austriecilor de la Magna Steyr în Austria şi a celor de la Mercedes-Benz în Ungaria vor genera creştere din partea furnizorilor de componente prezenţi pe piaţa locală.

„Există cerere supli­men­tară pentru România şi creştere datorită noi­lor fabrici din zonă, dar şi a altora care cresc producţia. România este pe radarul furni­zorilor companiilor din auto. Exact ce producem aici vom ex­porta, sunt prac­tic elementele elec­tro­­nice de si­gu­ranţă şi confort care se fac la Cluj, sen­zorii produşi la Blaj care merg către un depozit central, de unde pleacă mai departe către producătorii de auto­mobile. Şi suntem furnizori de prim rang”, a spus Mihai Boldijar, directorul general al Robert Bosch şi reprezen­tantul Grupului Bosch pe piaţa locală.

Mai mult, Grupul Bosch ia în calcul investiţia într-o nouă unitate de pro­ducţie în România, însă reprezen­tantul companiei nu a dorit să precizeze din ce arie a companiei ar putea veni aceasta.

„Decizia pentru o nouă unitate de producţie pentru Bosch va fi luată în viitorul apropiat, până la finalul anului, cel mai probabil. În Cluj şi Blaj se produc soluţii de mobilitate, senzori, unităţi de electronice şi mergem înainte. Focusul va fi pe angajări pentru cele două unităţi. Dinamica acestor angajări depinde de proiectele pe care le primim. Dacă vin mai multe, atunci şi angajările vor fi mai intense”, a subliniat directorul Robert Bosch.