Cooperativa Dobrogea Sud a vândut anul trecut cereale şi plante oleaginoase de 18 mil. euro

Autor: Roana Rotaru 30.05.2017

Dobrogea Sud, cea mai mare coo­pe­ra­tivă, a încheiat anul 2016 cu o cifră de afaceri de 80,5 mil. lei (17,9 mil. euro), în creştere cu 15% faţă de anul precedent, potrivit datelor publice.

Anul trecut, cooperativa agricolă Do­brogea Sud a tranzacţionat peste 100.000 de tone de grâu, orz, porumb, floarea-soarelui şi rapiţă, recoltate de pe o suprafaţă de 20.000 de hectare din judeţul Constanţa - cât de­ţin împreună cei 42 de membri ai coope­rativei.

„Creşterea cifrei de afaceri se datorează creşterii încrederii membrilor cooperatori în ceea ce înseamnă cooperativă, în sistemul pe care l-am organizat. Dacă la început au existat reţineri, acum s-a ajuns la o rată de valorificare de aproape de 100% din marfa disponibilă, exceptând cât şi-a oprit fiecare fermier în magazii pentru plata aren­dei. În plus, fermierii care au avut bani în cont nu au vândut în perioada de recol­tare, ci au aşteptat un preţ mai bun“, a declarat pentru ZF Nicolae Şofrone, preşe­dintele cooperativei agricole Dobrogea Sud.