Uzina Dacia se pregăteşte pentru viitorul Duster care va fi lansat în producţie la finalul anului

Autor: Bogdan Alecu 30.05.2017

Uzina de la Mioveni a demarat încă din primele luni ale acestui an modificări ce vizează procesul de producţie al viitorului Duster ce urmează a fi prezentat în cadrul Salonului Auto de la Frankfurt din toamna acestui an.

„Am realizat mai puţine sâmbete lucrătoare în două schimburi pentru a pregăti uzina pentru noul Duster care urmează a fi lansat în producţie spre finalul anului. Acesta va demara oficial pe piaţă la începutul anului următor“, a declarat Yves Caracatzanis, preşedinte şi director general al Automobile Dacia.

Pe de altă parte, reducerea numărului de sâmbete lucrătoare a avut o influenţă negativă asupra producţiei. Potrivit datelor companiei, în primele patru luni ale acestui an s-au asamblat 109.000 de automobile, în scădere cu 7% faţă de perioada similară a anului trecut. Mai mult, anul 2017 este al doilea an consecutiv de scădere. Spre comparaţie, în 2015 în intervalul ianuarie-aprilie se asamblau aproape 143.500 de maşini.

„În primele patru luni ale anului am produs la Dacia peste 109.000 de automobile şi 16.000 de colecţii SKD (maşini parţial dezasamblate) ce includ caroserii vopsite. Producţia de maşini finite este în scădere uşoară, dar per total, volumele sunt similare dacă luăm în calcul colecţiile.“