11 morţi şi 168 de răniţi la Moscova, ca urmare a unei furtuni puternice

Autor: Andrei Ionascu 30.05.2017

O furtună puternică a lovit luni seară capitala Rusiei, în urma căreia 11 persoane au murit şi alte 168 au fost rănite, potrivit bilanţului provizoriu anunţat de către Departamentul pentru Sănătate de la Moscova, relatează site-ul agenţiei Tass.

"În total, 168 de persoane au cerut asistenţă medicală, iar 146 dintre acestea au fost internate în 15 spitale din Moscova. 38 de oameni au fost externaţi în cursul nopţii. 108 persoane, între care 22 de copii, rămân spitalizate, majoritatea în stare moderat severă sau satisfăcătoare. Opt persoane se află în stare gravă", a declarat Alexei Khripun, şeful Departamentului pentru Sănătate de la Moscova.

Furtuna puternică de luni seară a cauzat moartea a 11 persoane - cinci femei şi şase bărbaţi. Potrivit autorităţilor de la Moscova, este cel mai mare număr de morţi în urma unei furtuni după anul 1998.

Mii de copaci au fost doborâţi pe străzile din capitala Rusiei, iar numărul maşinilor avariate nu a putut fi stabilit încă. Totodată, vântul puternic, grindina şi ploaia torenţială au afectat reţeaua de electricitate.

Potrivit meteorologilor, vântul a atins viteze de 110 kilometri pe oră, un fenomen extrem de rar pentru Moscova. Furtuna a provocat daune structurale mai multor clădiri, iar acoperişul Senatului de la Kremlin a fost serios avariat.