Immofinanz a obţinut în primul trimestru 12,2 mil. euro din închirierea proprietăţilor din România

Autor: Alina-Elena Vasiliu 30.05.2017

Investitorul austriac în real-estate Immofinanz a obţinut în primul trimestru al anului venituri din chirii de 12,2 milioane de euro.

Proprietăţile IMMOFINANZ din România reprezintă 21,2% din portofoliul total al companiei (fără activele din Rusia). Cele 72 de proprietăţi (17 investiţii finalizate, 3 proiecte în dezvoltare, 8 proiecte imobiliare adiţionale – apartamente destinate vânzării după finalizare – şi 44 de proiecte în analiză) au o valoare de 845,4 milioane de euro.

Valoarea reală estimată după finalizarea proiectelor în dezvoltare actuale ale grupului în România se ridică la 71,5 milioane de euro. Pe parcursul primului trimestru al anului financiar 2017, rata de ocupare a portofoliului din România a ajuns la 96,5%.

Principalele active pe care Immofinanz le deţine în România sunt Iride Business Park, Metroffice, S-Park, Victoria Park, Băneasa Airport Tower (office), patru centre comerciale Vivo! în Cluj-Napoca, Piteşti, Constanţa şi Baia Mare, cumulând o suprafaţă închiriabilă de 345.000 de metri pătraţi.

Prin fuziunea anunţată anul trecut, dar care nu a fost încă încheiată, companiile austriece Immofinanz şi CA Immo vor crea un nou mare jucător în real-estate. În prezent, portofoliile lor cumulează 1,1 miliarde de euro, adică echivalentul portofoliului Globalworth după livrarea proiectelor aflate în lucru. Cel mai mare investitor în imobiliare pe piaţa locală este compania sud-africană NEPI.