(P) Openville Timişoara: cea mai mare dezvoltare cu destinaţie mixtă din vestul României

Autor: Publicitate 31.05.2017

În 2015, la 10 ani de la inaugurarea Iulius Mall Timişoara - centru comercial care este şi în prezent cel mai mare mall din afara Bucureştiului -, compania IULIUS demara lucrările la ansamblul Openville. Creat după modelul Palas Iaşi, acesta reprezintă un proiect mixt care îşi propune să aducă Timişoara împreună, într-un singur loc, chiar în inima oraşului de pe Bega: un loc în care lucrezi, în cele mai moderne clădiri de birouri, unde faci cumpărături la sute de magazine şi unde te relaxezi la terasele cafenelelor cu privelişte spre un parc imens, de peste 55.000 mp.

Noua generaţie de retail, cu impact regional: 131.000 mp şi 450 de magazine

Iulius Mall Timişoara, mall gigant cu peste 350 de magazine, va fi integrat în proiectul cu funcţiuni multiple, care va include la finalul lucrărilor peste 130.000 mp de birouri clasa A, în 7 clădiri, 100 de branduri noi, un fresh market, cinema multiplex, 4 săli de evenimente, un parc superb, elemente de entertainment şi peste 4.050 de locuri de parcare.

Asemeni Iulius Mall Timişoara, care atrage anual peste 16 miloane de persoane din vestul României şi din ţările învecinate, Openville va avea impact nu doar la nivel regional, ci şi în afara graniţelor. Zona de retail va fi o dezvoltare unică în peisajul autohton datorită noutăţii conceptului propus, punând accent pe opţiunile de leisure, prin crearea unei sinergii între atracţiile din interior şi cele în aer liber. Openville va fi locul ideal din inima Timişoarei unde să îţi petreci ziua la cumpărături, să iei masa cu prietenii, să te plimbi prin parc cu familia, să te relaxezi la terasele restaurantelor şi cafenelelor şi să participi la evenimente culturale.

Segmentul de retail va impresiona şi la capitolul dimensiuni: peste 131.000 mp şi un total de 450 de retaileri. Lucrările de extindere a Iulius Mall Timişoara vor începe în acest an, capacitatea mall-ului dublându-se practic, prin cei 60.000 mp adiţionali care vor fi creaţi. Branduri internaţionale şi naţionale se vor adăuga marilor retaileri deja prezenţi în Iulius Mall; o zonă de fresh market unde clienţii vor găsi fructe şi legume proaspete; cinema multiplex şi centru de distracţie pentru tineri; cel mai mare spaţiu de joacă pentru copii – sunt elemente care vor defini experienţa shoppingului la cel mai înalt nivel.

 

Parc de 55.000 mp, ancora principală a ansamblului mixt Openville

Însă, elementul care va desăvârşi originalitatea Openville va fi parcul. Aici, timişorenii se vor bucura de un spaţiu verde unic în România, prin proporţii, dar mai ales prin amenajare. Noua zonă verde din inima Timişoarei se va desfăşura pe 55.000 mp, fiind cel mai mare parc suspendat din ţară. Totodată, va impresiona prin amenajarea sa originală, peste o dală urbană, urmând a fi creat de la zero peste parcarea subterană a ansamblului.

Cafenele şi restaurante amenajate tematic şi orientate spre parc, piaţete pentru evenimente în aer liber, alei de promenadă, carusel pentru copii, lac, fântâni arteziene, 20.000 de arbuşti, 1.000 de arbori, suprafeţe întinse acoperite cu gazon special pe care vizitatorii se vor aşeza liniştiţi sunt câteva dintre componentele spaţiului verde care vor face din ansamblul Openville principala destinaţie de petrecere a timpului liber din vestul ţării.

Prima clădire de birouri a fost inaugurată în ianuarie (18.000 mp) fiind închiriată integral de companii din IT şi automotive. În paralel, se lucrează la cea de-a doua clădire office (13.000 mp), care va fi finalizată în vară, şi la o parcare supraetajată cu peste 900 de locuri, funcţională din această toamnă.

În curând, vor începe lucrările de construcţie la trei noi clădiri de birouri, cu o suprafaţă totală de 73.000 mp, care vor fi livrate pe piaţă într-un termen cuprins între 12 şi 18 luni.

Openville Timişoara presupune o investiţie în valoare de peste 220 milioane de euro a companiei IULIUS.