Un concert a fost anulat, în Germania, din cauza unei ameninţări teroriste

Ziarul Financiar 02.06.2017

Festivalul "Rock am Ring", la care participă zeci de mii de persoane, a fost întrerupt, vineri seară, din cauza unor "indicii concrete" privind ameninţări care s-ar putea transforma într-un "atac terorist", a comunicat Poliţia.

Festivalul de trei zile se desfăşoară în orăşelul Nürburg, situat în vestul Germaniei. "Concertul din seara aceasta a fost anulat din cauza riscurilor teroriste. Sperăm să putem continua mâine", au transmis organizatorii, îndemnând spectatorii să părăsească arena. La concertele rock organizate cu ocazia festivalului sunt aşteptaţi aproximativ 90.000 de spectatori.

Decizia întreruperii concertului a fost luată în contextul măsurilor speciale de securitate aplicate în Europa după atentatul comis la un concert pop în oraşul britanic Manchester. Pe 22 mai, un terorist islamist s-a aruncat în aer în sala Manchester Arena, la finalul unui concert al artistei americane Ariana Grande. Douăzeci şi două de persoane au fost ucise în atentatul revendicat de reţeaua teroristă Stat Islamic.