Smart Diesel Arad, cel mai mare benzinar independent, a ajuns la afaceri de 707 mil. lei în 2016

Autor: Alina-Elena Vasiliu 05.06.2017

Smart Diesel, cel mai mare benzinar independent, con­trolat de Transport Service Group împreună cu mai mul­te persoane fizice, şi-a majorat anul trecut cifra de afaceri cu 30%, până la 707 mil. lei (157 mil. euro). Faţă de 2010, când compania a avut un rulaj de circa 2,3 mil. euro, businessul a fost anul trecut de aproape 70 de ori mai mare, Smart Diesel având creşteri importante ale afa­ce­rilor de la un an la altul, arată calculele ZF pe baza da­telor de la Ministerul de Finanţe.

Reprezentanţii companiei nu au putut fi contactaţi pentru a oferi informaţii privind motivele care au stat la baza creşterii afacerilor.

Businessul Smart Diesel a fost conceput mai ales pen­-tru clienţii comerciali, compania având o reţea de ben­zi­nă­rii pe plan local şi parteneriate pe plan extern în pieţe pre­cum Austria, Slovenia, Belgia, Spania şi Cehia. Com­pa­nia activează pe o piaţă a carburanţilor care, în Ro­mânia, are o valoare de zece miliarde de lei. Potrivit informaţiilor de pe site-ul companiei, Smart Die­sel are în total, în cele 18 ţări unde este prezentă, 1.300 de staţii şi 20 de cisterne proprii. Recent, compania a făcut o investiţie de 2 mil. euro într-o nouă staţie de alimentare, la Pecica, în judeţul Arad. Investiţia va fi extinsă la 6 mil. euro.