Procurorii DNA au pus sechestru de 13 mil. lei pe bunuri ale RCS&RDS, companie controlată de Digi

Autor: Andreea Traicu 08.06.2017

Direcţia Naţională Anticorupţie a anunţat ieri că Ioan Bendei, fost administrator al RCS&RDS, a fost pus sub control judiciar în dosarul în care este acuzat de dare de mită şi com­pli­ci­tate la spălare de bani. Procurorii au pus se­ches­tru pe bunurile com­paniei până la con­curenţa sumei de 13.714.414 lei.

Lui Ioan Bendeai i s-au adus la cu­noştinţă calitatea procesuală şi acu­za­ţiile. Printre altele, Ioan Bendei nu poa­te părăsi terito­riul României fără acor­dul procurorului de caz şi nu poate lua legătura cu mai multe persoane, prin­tre care şi cu cei cercetaţi alături de el.

„În vederea confiscării speciale, procurorii anticorupţie au instituit măsura asigurătorie a sechestrului asu­pra bunurilor ce aparţin societăţilor co­merciale BODU SRL (până la con­curenţa sumei de 16.771.659 lei) şi RCS & RDS SA (până la concurenţa sumei de 13.714.414 lei)“, anunţă DNA. Tot sub control judiciar este cercetat şi fostul pre­şedinte al Ligii Profesioniste de Fot­bal (LPF) Dumitru Dragomir, acesta fiind acuzat de luare de mită şi com­plicitate la spălare de bani.

În acelaşi dosar s-a început urmă­rirea penală pentru spălare de bani şi în cazul directorului ge­neral al RCS&RDS, Ser­ghei Bulgac, fiind cercetată şi com­pania pentru dare de mită şi spălare de bani. Anunţul privind acuzaţiile aduse lui Serghei Bulgac şi firmei a fost făcut de RCS&RDS înainte ca pro­curorii să facă publice aceste informaţii.

SC BODU SRL este cercetată pentru complicitate la luare de mită şi spă­lare de bani, iar SC Integrasoft SRL, la data faptei deţinută de SC RCS & RDS SA, pentru complicitate la spălare de bani.