ANRE a suspendat o serie de licitaţii pe piaţa de energie

Ziarul Financiar 08.06.2017

Ca urmare a acestei decizii, achiziţia de către furnizorii de ultimă instanţă a energiei electrice furnizate la tarife de tip Componenta de piaţa concurenţială ȋn trimestrul III 2017 se va face ȋn aceleaşi condiţii ca şi achiziţia energiei electrice furnizate clienţilor eligibili ai operatorului economic care prestează serviciul de furnizare de ultimă instanţă, respectiv de pe toate pieţele centralizate administrate de Operatorul Pieţei de Energie Electrică şi de Gaze Naturale S.C. OPCOM SA.

„Apreciem că măsurile adoptate vor contribui la reducerea impactului preţurilor energiei pe piaţă asupra tarifelor plătite de clienţii finali beneficiari de serviciu universal”, apreciază ANRE.

Măsura de suspendare a organizării sesiunilor de licitaţii simultane cu preţ descrescător pe piaţa centralizată pentru serviciul universal (PCSU) s-a impus ca urmare a volumului limitat al ofertelor indicative rezultate până la data prezentei, prin aplicarea etapelor de desfăşurare a proceselor pe PCSU pentru sesiunea de licitaţie aferentă trimestrului III 2017.