Studiu EXE Software: Salariul unui programator cu un nivel mediu de experienţă porneşte de la 1.400 de euro net pe lună

Autor: Mihaela Pascari 09.06.2017

Deficitul mare de personal de pe piaţa muncii şi nevoia companiilor de noi angajaţi au impulsionat angajatori şi din alte domenii să-şi transforme propriii angajaţi într-un fel de head-hunteri.



Salariul unui programator cu un nivel mediu de experienţă por­neş­te în prezent de la 1.400 de euro net pe lună, potrivit unei analize realizate de compania specializată în dezvoltare software EXE Software.

Mediul de lucru plăcut, poziţia stabilă a companiei în industrie, localizarea sediului companiei sau flexibilitatea la job sunt doar câteva lucruri pe care pun accent IT-iştii atunci când sunt puşi în faţa deciziei de a rămâne la un job sau a accepta o altă ofertă din piaţă.

„În urma unui studiu intern am putut constata că niciunul dintre angajaţi nu a menţionat salariul ca fiind unul dintre principalele motive pentru care şi-ar dori să se alăture echipei. Totuşi, salariul rămâne un aspect important pentru ei, având în vedere pragurile financiare ridicate dictate de in­dustrie“, a spus Adriana Ababei, HR mana­ger în cadrul companiei EXE Software, fon­dată în urmă cu peste 15 ani de antre­pre­norii români Sorin Cosmescu, Gabriel Cosmescu şi Răzvan Udrea. Echipa EXE Software numără în acest moment peste 75 de angajaţi.