Executivul preferat al ”scandalurilor” din tech ar putea să plece din bordul propriei companii: Wan Ling Martello ar putea fi numită în locul lui Travis Kalanick la Uber

Autor: Anca Olteanu 12.06.2017

Boardul companiei Uber s-a reunit duminică, în Log Angeles, pentru a vota asupra recomandărilor din raportul Holder. Subiectele de pe agendă includ o posibilă plecare din cadrul companiei a directorului general, Travis Kalanick, dar şi discuţii despre viitorul directorului de afaceri, Emil Michael.

Martello a fost vicepreşedinte executiv pentru compania globală de e-commerce Wal-Mart Stores. La Nestle, Martello a fost director financiar înainte să devină director pentru Asia, Oceania şi Africa subsahariană. Wan Ling este, de asemenea, director al Grupului Alibaba. Nu este, însă, clar dacă numirea acesteia a fost finalizată în cadrul întâlnirii de duminică.

Uber a mai adus în companie două femei în poziţii de senior, săptămâna trecută. Frances Frei, o profesoară la Harvard Business School, ocupă poziţia de vicepreşedinte pentru strategie şi leadership, iar Bozoma Saint John devine director al brandului.