Fiscul spaniol nu iartă pe nimeni. Cristiano Ronaldo este acuzat de o evaziune fiscală de 14,7 milioane de euro

Autor: Andrei Remus 13.06.2017

Cristiano Ronaldo, starul echipei de fotbal Real Madrid este acuzat de autorităţile spaniole de fraudă fiscală record: treisprezece milioane de lire sterline, adică 14,7 milioane de euro. Suma ar fi fost obţinută din drepturile de imagine, iar fotbalistul ar fi ascuns-o de autorităţi folosind o companie off-shore.

Autoritatea fiscala din Spania a depus marti o plangere oficiala impotriva lui Cristiano Ronaldo, prin care il acuza pe fotbalist ca a folosit in mod constient aceasta metoda pentru a-si ascunde veniturile provenite din drepturile sale de imagine.

Compania, ale carei servicii ar fi fost contractate de fotbalist intre anii 2010-2014, este situata in Insulele Virgine si a fost catalogata de catre procurori ca fiind un paravan pentru a ascunde venitul total de Biroul de taxe spaniol.

Conform presei din Spania, Ronaldo risca, daca va fi gasit vinovat, o pedeapsa de 5 ani de inchisoare, in conditiile in care rivalul sau de la Barcelona, Lionel Messi, a primit 21 de luni de inchisoare cu suspendare in urma unui caz similar.

Reprezentantii lui Ronaldo nu au raspuns solicitarilor pentru a oferi mai multe informatii, dar agentia fotbalistului a declarat in prealabil ca portughezul ar fi avut taxele platite la zi, declarand totodata ca in 2014 acesta si-ar fi ajustat declararea taxelor platind 5,2 milioane de lire sterline (5,9 milioane de euro).