Autoliv deschide la Iaşi un centru de inginerie

Autor: Bogdan Alecu 14.06.2017

Compania Iulius a încheiat un parteneriat cu Autoliv, lider mondial în producţia de sisteme de siguranţă auto, prin care subsidiara din România a producătorului suedez va deschide, în ansamblul mixt Palas Iaşi, un centru de inginerie. Acesta va fi situat în United Business Center (UBC), clădirile de birouri clasa A ale ansamblului Palas, din centrul Iaşului.

Parteneriatul dintre cele două companii continuă la Iaşi după cel de la Timişoara, acolo unde, la începutul acestui an, echipa locală a Autoliv s-a relocat în prima dintre cele şapte clădiri de birouri prevăzute în proiectul mixt Openville, dezvoltat de IULIUS. „Venim în Iaşi pentru a le oferi inginerilor job-uri care să le exploateze potenţialul la maximum. Vrem să îi implicăm în proiecte de nivel global, de mare impact, astfel încât, aşa cum facem şi la Timişoara, să dezvoltăm aici tehnologie de cel mai înalt nivel. Vom continua la Iaşi parteneriatul pe care îl avem cu grupul IULIUS în Timişoara, acolo unde Autoliv este prezent în clădirea UBC 2. în acest context, alegerea UBC Palas Iaşi drept gazdă a birourilor noastre a fost una firească”, a declarat Ionel Fierbinţeanu, Country Manager Autoliv România.

Centrul din Palas Iaşi va deveni funcţional din a doua jumătate a lunii iunie, unde, după perioada de învăţare sprijinită de colegii din Timişoara, echipa Autoliv va dezvolta proiecte proprii, în mod autonom, acoperind local cât mai multe activităţi. Inginerii vor dezvolta cu precădere software pentru produse Active Safety de ultimă generaţie, dar şi pentru sisteme Passive Safety. în următorii doi-trei ani, Autoliv România intenţionează să crească la Iaşi până la peste 200 de angajaţi, procesul de recrutare orientându-se, cu predilecţie, spre ingineri specializaţi în dezvoltarea şi testarea sistemelor de siguranţă auto.

IULIUS, cel mai mare dezvoltator şi operator de proiecte mixte din România, se află şi în topul investitorilor în spaţii office clasa A din ţara noastră. La nivel naţional, compania a dezvoltat brandul „United Business Center”, care include o suprafaţă totală de peste 106.000 mp în operare, în nouă clădiri, la Iaşi, Cluj-Napoca şi Timişoara.

UBC Palas Iaşi include şase clădiri, cu o suprafaţă închiriabilă totală de peste 70.000 mp. În acest pol regional de business îşi desfăşoară activitatea peste 50 de companii, cu aproximativ 6.000 de angajaţi. La Cluj-Napoca, IULIUS deţine în proximitatea Iulius Mall două clădiri de birouri, cu o suprafaţă totală de 18.000 mp.

Brandul UBC este implementat în prezent şi la Timişoara, prin ansamblul Openville, cel de-al doilea proiect de tip mixt din portofoliul IULIUS. Aici, compania are în dezvoltare o suprafaţă totală de birouri de aproximativ 130.000 mp (7 clădiri), în ceea ce va deveni principalul centru de business din vestul ţării. Primul imobil office din ansamblul Openville (18.000 mp) a fost inaugurat în luna ianuarie şi este închiriat integral de companii din IT şi automotive. în această vară, va fi dată în folosinţă şi cea de-a doua clădire, de 13.000 mp. Totodată, în curând vor începe lucrările de construcţie la trei noi clădiri de birouri integrate în ansamblul mixt din Timişoara, cu o suprafaţă totală de 73.000 mp, care vor fi livrate pe piaţă într-un termen cuprins între 12 şi 18 luni.