Deputatul USR Cătălin Drulă, preşedintele Comisiei de IT din Parlament: Riscăm o nouă procedură de infringement din cauza „destructurării” şi „politizării” ANCOM. L-am convocat pe noul preşedinte Adrian Diţă în Parlament să ofere explicaţii

Autor: Adrian Seceleanu 14.06.2017

Noul preşedinte al Autorităţii de Reglementare în Comunicaţii (ANCOM) Adrian Diţă a fost convocat marţi, 20 iunie, la ora 13,30 în Comisia pentru tehnologia informaţiei din Camera Deputaţilor pentru a oferi explicaţii în legătură cu „războiul dus împotriva instituţiei” şi „concedierile sumare” ale directorilor din instituţie, a declarat deputatul USR Cătălin Drulă, preşedintele Comisiei IT, în cadrul unei conferinţe de presă.

„Sunt semnale extrem de grave. Se desfăşoară de vreo 2 luni de zile un război pentru destructurarea acestei instituţii de către PSD. A început cu ordonanţa de urgenţă prin care este scos Preşedintele României din procedura de numire a şefului ANCOM. (...) a fost numit Adrian Diţă care este lobbist de mulţi ani în telecom. Dl. Diţă a stat o lună după care a trimis în Parlament prin interpuşii de la PSD un amendament la ordonanţă prin care vrea să îşi mărească salariul la 10.000 de euro pe lună. Dl. Diţă a dat afară sumar, a concediat din instituţie toţi directorii tehnici, care erau acolo de 10-15 ani, şi a numit oameni de la PSD, într-un fel de război dus contra instituţiei. Este o instituţie care reglementează o piaţă de miliarde de euro pentru care România a mai fost în procedură de infringement cu Comisia Europeană şi probabil că vom ajunge din nou acolo pentru că ANCOM trebuie să fie o instituţie independentă. Era o instituţie funcţională, care este distrusă în acest moment.

În calitate de preşedinte al Comisiei de tehnologia a informaţiei din Parlament, în condiţiile în care ANCOM este sub control parlamentar, l-am convocat în Comisie pentru marţea viitoare la ora 13,30 pentru a fi audiat pe această temă”, a spus Drulă.

Participarea la audierile de la Comisia IT&C din Parlament ar putea reprezenta prima apariţie publică a lui Adrian Diţă de la preluarea funcţiei.