Provizioanele neplanificate au ţinut Piraeus Bank pe pierdere şi în 2016

Autor: Anelis Baciu 15.06.2017
Piraeus Bank, subsidiara locală a grupului grecesc cu acelaşi nume, a închis pe pierdere şi anul trecut cu un rezultat negativ de peste 6 milioane de euro, în condiţiile în care banca a fost nevoită să constituie provizioane suplimentare, a declarat Cătălin Pârvu, director general al băncii.
 
„Ne aşteptam la un plus, dar din păcate au fost nişte provizioane pe care a trebuit să le facem şi care nu au fost planificate. Au fost unele probleme la anumiţi agenţi economici care au apărut în trimestrul patru şi la începutul trimestrului unu. În aceste condiţii, avem un minus de peste 6 milioane de euro la finalul lui 2016“, a explicat Cătălin Pârvu. Şeful Piraeus spune că în lipsa acestor provizioane neplanificate profitul ar fi fost de câteva milioane de euro. Spre exemplu, în intervalul ianuarie-septembrie al acestui an Piraeus Bank raportase un profit brut de 3,8 milioane de euro în România. Cătălin Pârvu nu a vrut să ofere prea multe detalii despre rezultatul aşteptat în acest an, dar a precizat că banca se află pe break-even.
 
În ceea ce priveşte portofoliul de credite, Cătălin Pârvu a precizat că în acest an se aşteaptă la o creştere de o cifră a finanţărilor.