Dragnea: Aşteptăm câteva zile cu propunerea de premier, vrem să alegem cea mai bună variantă

Autor: Liviu Dadacus 15.06.2017

„Au fost sugestii ale unor colegi să stabilim de azi (joi, în CExN, n.r.) propunerea de premier. I-am rugat să aşteptăm câteva zile, să alegem din mai multe variaate care e cea mai bună, sau varianta care comportă cele mai mici riscuri să ajungem într-o astfel de situaţie (creată de refuzul lui Sorin Grindeanu de a demisiona, n.r.) ”, a spus Dragnea, care a dat asigurări că viitorul premier va fi dat de către PSD.

El a admis că este principalul vinovat în ceea ce priveşte propunerea Grindeanu – premier.

„Am discutat despre noua propunere de premier, despre componenţa noului Guvern. Am convenit să luăm măsuri de siguranţă ca să nu mai facem asemenea greşeală. Principalul vinovat sunt eu. Eu am avut încredere în acest domn (în Sorin Grindeanu, n.r.) un om pe care l-am şi ajutat. Nici eu, nici alţi colegi nu am bănuit că se ajunge aici, că va suferi asemenea transformare”, a spus Dragnea.

Liderul PSD a arătat că formaţiunea sa îşi doreşte ca săptămâna viitoare să se declanşeze procedurile constituţionale pentru construcţia noului Executiv şi că cea mai mare parte a actualilor miniştri demisionari se va regăsi şi în viitorul Guvern.

„Dacă va fi cazul de înlocuiri, cei care vor veni să fie analizaţi foarte bine”, a cerut Dragnea.