Orange aduce şi în România acceleratorul pentru start-up-uri IT. Pregătiri pentru reţeaua 5G

Autor: Adrian Seceleanu 16.06.2017

Orange, liderul pieţei locale de telefonie mobilă şi una dintre cele mai mari com­panii locale, a lansat oficial pe piaţa locală acce­le­ratorul pentru start-up-uri Orange Fab, în care antreprenorii se pot înscrie pentru a primi suport tehnic sau chiar o inves­tiţie de la sub­sidiara grupului francez, a declarat Liudmila Climoc, CEO al opera­to­rului, în ca­drul unei conferinţe organizate în cadrul ICEEFEST.

„Orange Fab  reprezintă o continuare logică a implicării Orange în proiectul Innovation Labs. Experienţa cu Innovation Labs ne-a ajutat să înţelegem că nu este suficient să identificăm ideile bune, echipele talentate, ci că aceste proiecte au nevoie şi de susţinere în etapa în care aceste start-up-uri lu­crează pentru a realiza o lansare comercială a produselor sau serviciilor. Şi implicarea în pro­iectul-pilot de smart city din Alba Iulia ne-a arătat oportunitatea de a lansa un acce­le­ra­tor propriu Orange“, a declarat Liudmila Climoc.

Ea a adăugat că bugetul iniţial pentru lan­sa­rea acceleratorului este de 0,2 mil. euro, sumă care nu include eventualele investiţii în companii.

„Nu avem un buget exact pentru investiţii, acest lucru va depinde şi de numărul de companii care vor aplica. De mâine des­chidem platforma online pentru înre­gistrarea start-up-urilor.“