Telekom acuză Ministerul Comunicaţiilor că a blocat proiectul RO-NET. „Este dificil pentru mine să înţeleg abordarea anumi­tor persoane în le­gă­tură cu pro­iectul."

Autor: Adrian Seceleanu 19.06.2017

RO-NET, unul dintre cele mai mari proiecte de infrastructură de comu­ni­caţii din România, care are ca scop conectarea prin fibră optică pe bani europeni a aproape peste 700 de localităţi izolate din mediul rural, este „complet blocat de opt luni de zile“ de către Ministerul Comunicaţi­ilor (MCSI), care refuză să semneze recep­ţia lucrărilor din „motive birocratice“.

„Este dificil pentru mine să înţeleg abordarea anumi­tor persoane în le­gă­tură cu pro­iectul. Sper să se clarifice rapid situa­ţia, dar am pierdut timp preţios, aceste opt luni de zile“, a spus Miroslav Majoros, CEO al grupului Tele­kom România. Întrebat dacă re­gretă că grupul a câştigat proiectul RO-NET, Majoros a răspuns afirmativ. „Da, (n.red. - proiectul) reprezintă un prejudiciu semnificativ pentru noi.“

Refuzul MCSI de a recepţiona lu­crările finalizate din cele 400 de sate blo­chează accesul comuni­tăţilor la in­ter­net şi a dus şi la îngheţarea plăţilor, astfel că Telekom şi-a plătit din fonduri pro­prii furnizorii. „Până acum Tele­kom România a încasat

15 mil. euro cu ti­tlu de plată parţială. Sunt undeva între 30 şi 40 mil. euro pe care Telekom România trebuie să îi încaseze pentru lucrările executate“, a spus Ovidiu Ghiman, director comercial B2B în cadrul Telekom.