Producătorul de biscuiţi Croco va ajunge la 500 de angajaţi până la finalul anului

Autor: Mădălina Dediu Panaete 20.06.2017

Croco din Oneşti (jud. Bacău), unul dintre cei mai mari producători români de biscuiţi, va depăşi anul acesta pragul de 500 de angajaţi, dublându-şi astfel efectivul de salariaţi faţă de anul anterior.

„Avem în prezent 420 de angajaţi. De la începutul anului am angajat 160 de oameni şi până la finalul acestui an avem în plan recrutarea a încă 80. Am angajat de la lucrători necalificaţi, pe care i-am calificat ulterior la locul de muncă, până la electricieni şi angajaţi în middle management. Noi am reuşit să găsim oameni în zonă, dar există într-adevăr o problemă uriaşă în ceea ce priveşte forţa de muncă în România, problemă care se va transforma într-un mare dezastru“, a spus Damian Mereu, proprietarul producătorului de biscuiţi cu afaceri de 30 de milioane de euro la nivelul anului trecut.

În total, Croco va investi aproximativ 14 milioane de euro în creşterea producţiei destinate atât pieţei interne, cât şi celei externe. Dezvoltarea capacităţii de producţie a fabricii din Oneşti vine în contextul în care Croco este lider pe segmentele de sticksuri, crackers şi brezel. De aseme­nea, compania este în top trei jucători de pe seg­mentul biscuiţilor dulci. Croco exportă în peste 30 de ţări.