Rompetrol Rafinare încă nu a decis cum va acoperi pierderile astfel încât să nu se dizolve

Autor: Cristina Bellu 22.06.2017

Consiliul de Administraţie al Rompetrol Rafinare (Rafinăria Petromidia) a anunţat acţionarii că va convoca o nouă Adunare Generală Extraordinară, în vederea prezentării spre aprobare a soluţiilor pentru acoperirea diferenţei dintre activul net şi capitalul social subscris. 

Rafinăria Petromidia are un activ net al societăţii, determinat ca diferenţă între totalitatea activelor şi totalitatea datoriilor, la mai puţin de jumătate din capitalul social subscris, ceea ce, conform legii societăţilor, ar trebui să ducă la dizolvarea companiei dacă nu va fi reconstituită diferenţa.

Pe 19 decembrie acţionarii au aprobat continuarea activităţii companiei, deci nu s-a luat în considerare dizolvarea, urmând ca până la finalul anului 2017 să efectueze măsurile necesare pentru acoperirea diferenţei.

Opţiunile luate în calcul sunt reducerea sau majorarea capitalului social, reevaluarea activelor societăţii sau restructurarea potenţială a datoriilor în vederea conformării activului net pe capitalul social cu limita prevăzută de lege.