Romcab Târgu-Mureş şi-a informat un creditor că şi-a încetat activitatea chiar dacă se tranzacţiona la BVB. ASF verifică

Autor: Liviu Popescu 22.06.2017
Romcab Târgu-Mureş, companie care în februarie 2017 devenea brusc cea mai mare insolvenţă de la bursa românească, şi-a anunţat unul din cei 260 de creditori că întreaga sa activitate a încetat din 3 ianuarie, chiar dacă la acea dată acţiunile companiei se tranzacţionau pe segmentul principal al bursei româneşti.
 
„Romcab SA a informat creditorul (Banca Internaţională de Investiţii – n. red.) că întreaga sa activitate a încetat începând cu data de 3 ianuarie 2017“, se arată în buletinul procedurilor de insolvenţă al Romcab.
 
Pe 3 ianuarie a fost înregistrată prima creştere a preţului acţiunilor din ultimele cinci şedinţe de tranzacţionare. De la 3 ianuarie şi până la suspendarea tranzacţionării, preţul acţiunilor MCAB s-a poziţionat pe o pantă puternic descendentă, declinul fiind până pe 17 fe­bruarie de 78%. „ASF continuă verificările de specialitate asupra informaţiilor comunicate public de către emitent, iar în măsura in care se va constata nerespectarea prevederilor legale incidente, vor fi adoptate măsuri de autoritate care vor fi făcute publice, în funcţie de caracterul acestora“, a transmis ASF la solicitarea ZF.