Ministerul Mediului:„ Incendiul de la Baloteşti nu a produs o poluare semnificativă în zonă”

Autor: Roana Rotaru 28.06.2017

În urma analizelor efectuate la faţa locului, Agenţia Naţională pentru Protecţia Mediului a ajuns la concluzia că norul de fum degajat în urma incendiului de la Baloteşti nu a produs o poluare semnificativă în zona, menţionând că tendinţa de evoluţie a norului de fum va fi de deplasare către nord şi de dispersie.

„În urma datelor obţinute, s-a concluzionat că incendiul nu a produs o poluare semnificativă în zonă şi, în jurul orei 01.00, s-a dispus sistarea acţiunii de monitorizare cu auto-laboratorul (...) Se apreciază că în cursul zilei astăzi, circulaţia aerului, mai ales în straturile mai înalte, se va intensifica din sector sudic, astfel că tendinţa de evoluţie a norului de fum va fi de deplasare către nord şi de dispersie”, se arată în comunicatul emis de Ministerul Mediului.   

Agenţia Naţională pentru Protecţia Mediului a trimis la faţa locului, în cursul serii de marţi, un auto-laborator care a prelevat probe pentru a determina compuşii chimici care s-au regăsit în norul de fum precum şi concentraţia acestora.

Incediul de la Baloteşti, care a izbucnit marţi seară, a cuprins două hale unde se produceau mase plastice şi mobilă. Suprafaţa afectată de incendiul din Baloteşti este la aproximatov 10.000 metri pătraţi, potrivit lui Raed Arafat.