Răzvan Cuc, validat de comisiile permanente din Parlament ca ministru al Transporturilor

Autor: Dan Straut 29.06.2017

Întrebat cu ce realizări se prezintă din mandatul ianuarie-iunie, Răzvan Cuc a menţionat că în primele şase luni din acest an au fost deblocate proiecte de infrastructură în valoare de peste 15 miliarde de lei, printre care se regăsesc proiecte ce presupun construcţia a 95 de kilometri de autostradă şi a 122 de kilometri de drumuri expres. Oficialul a precizat că în total, împreună cu proiectele anterioare, România ar putea avea 600 de kilometri noi de autostrăzi până la sfârşitul anului 2017.

În discursul său prezentat parlmentarilor, Răzvan Cuc a arătat care ar fi proiectele prioritare, majoritatea fiind cele de pe Coridoarele pan-europene (rutier şi feroviar). Autostrăzile Sibiu-Piteşti, şi Autostrada Transilvania - Braşov-Borş - se numără printre priorităţile sale la capitolul infrastructură rutieră.

Referitor la Tarom, Răzvan Cuc a spus că este de acord cu exceptarea acestei companii de la prevederile Ordonanţei 109 privind managerii privaţi, explicând: „Aţi văzut ce experienţe am avut cu fostul manager Heinzmann”.

În fine, Răzvan Cuc a mai spus că în perioada următoare vor continua negocierile cu sindicatul din ROMATSA.