Braşovenii de la Elmas şi-au dublat profitul până la 1,2 mil. euro în 2016, la o cifră de afaceri de peste 26 mil. euro

Autor: Laurentiu Cotu 30.06.2017

Producătorul de echipamente de ridicat Elmas Braşov a avut anul trecut o cifră de afaceri de 119,4 mil. lei (26,6 mil. euro), mai mult cu 15% faţă de anul anterior, când afacerile companiei au ajuns la 102,6 mil. lei (23 mil. euro). Compania şi-a dublat anul trecut profitul net, până la 5,3 mil. lei (1,2 mil. euro), potrivit calculelor ZF făcute pe baza datelor de la Ministerul Finanţelor.

La finalul anului trecut, Elmas şi-a majorat capitalul social de la 4,1 mil. lei (peste 900.000 de euro) la 24 mil. lei (5,3 mil. euro), pentru „o mai mare credibilitate în piaţă şi pentru a atrage clienţi mai mari“, potrivit unui comunicat transmis anterior de companie.

Majorarea de capital s-a realizat din rezervele acumulate din profiturile realizate în anii anteriori.

Pentru anul în curs, oficialii companiei mizează pe o creştere de 15% a afacerilor, însă iau în calcul şi un avans de 15% al vânzărilor la export, „în funcţie de conjunctura politică internaţională“. Elmas produce în fabrica din Braşov ascensoare electrice şi hidraulice, poduri rulante, platforme de materiale, dispozitive de manipulat, dar şi alte produse din domeniul instalaţiilor de ridicat.