ZF Live. Magda Bei, Graphtec Design Constanţa: Dacă pui românul într-un mediu de creştere, poate face lucruri extraordinare

Autor: Roxana Rosu 30.06.2017

Magda Bei, proprietar al Graphtec Design Constanţa, un jucător activ pe piaţa de mobilier comercial, a realizat anul trecut afaceri de trei milioane euro şi mizează pe creşteri în acest an, compania având contracte atât în România, cât şi pe alte pieţe.

„Sunt mulţi comercianţi care îşi cumpără mobilier din Italia. Ne-am dus să studiem producătorii de acolo şi am văzut că diferenţa este că italienii cunosc piaţa mai bine, ce au nevoie comer­cianţii“, a spus Magda Bei la ZF Live.

Antreprenoarea din Constanţa a intrat în businessul local după ce a terminat ASE-ul şi a descoperit că vrea să facă ceva propriu, lansând în urmă­torii ani diferite afaceri, de la croitorie la dis­tribuţie de dulciuri şi import de mezeluri greceşti.

„Am închis pe rând pentru că nu am ştiut piaţa, nu am ales vad bun etc. Am plătit datoriile şi ne-am angajat şi eu şi soţul. Dar mi-am dat seama că nu este locul meu acolo, nu mi se potrivea. Am revenit în antreprenoriat. Un antrepre­nor nu trebuie să fie specialistul afacerii, ci să aibă o viziune şi acel motor care îl duce înainte“.