Wizz Air va lega Bucureştiul de Nisa şi Göteborg din aprilie anul viitor

Autor: Mirabela Tiron 30.06.2017

Compania aeriană low-cost Wizz Air, liderul pieţei aeriene locale, va lega din aprilie 2018 Bucureştiul de Goteborg (Suedia) şi Nisa (Coasta de Azur, Franţa), cu o frecvenţă de operare de două şi respectiv trei zboruri săptămânal, potrivit oficialilor com­paniei.

Transportatorul low-cost va aloca încă o aeronavă (A321) pentru baza operaţională de pe aeroportul Henri Coandă, ajungând la zece avioane din aprilie anul viitor.

Compania cu sediul la Budapesta a transportat peste 5,5 milioane de pasageri pe rutele sale din România anul trecut, în creştere cu 23% faţă de anul anterior, iar pentru acest an estimează 7 milioane de pasageri. În România, reţeaua Wizz Air este acum compusă din zece aeroporturi, după ce compania a deschis anul trecut două noi baze, la Iaşi şi Sibiu şi a adăugat două noi aeroporturi, Satu Mare şi Suceava, pe harta zborurilor.  Pentru anul acesta Wizz Air a anunţat deja adăugarea de noi aeronave bazelor din Cluj-Napoca şi Craiova, precum şi iniţierea a 15 rute noi către nouă ţări din România.