Ericsson estimează peste un milion de noi utilizatori de internet mobil pe zi, până în 2022

Autor: Anca Olteanu 02.07.2017

Traficul de date înregistrat în reţele mobile a crescut cu 70% între primul trimestru din 2016 şi sfârşitul primului trimestru din 2017.

Ericsson anticipează o dezvoltare rapidă a conectivităţii mobile, pe măsură ce traficul mobil de date la nivel global va creşte, până în 2022, de opt ori faţă de nivelul actual, conform celui mai recent studiu realizat.

Pentru a avea un termen de comparaţie, acest trafic este echivalent cu întreaga populaţie a Spaniei urmărind conţinut video HD live, 24 de ore pe zi, timp de o lună, cu un singur utilizator vizionând conţinut video HD live, constant, timp de 3,55 milioane de ani şi cu 31 de miliarde de ore de streaming de conţinut video HD live.

În următorii şase ani, reţelele mobile în bandă largă vor câştiga aproape 2,6 miliarde de noi utilizatori, suficient pentru a umple, de 20 de ori pe zi, un stadion european de fotbal (cu o capacitate de 50.000 persoane).

O mare parte din traficul generat se datorează utilizării tot mai frecvente a smartphone-urilor şi accesului crescut la servicii de internet mobile. Mai exact, conform analizei Ericsson, până la finalul anului 2022, traficul mobil de date generat de smartphone-uri va creşte de nouă ori, ajungând la 66 de ExaBiţi pe lună, precizează Ericsson.

„Potrivit estimărilor noastre, credem că, până în 2022, numărul total de abonamente 5G va ajunge la peste o jumătate de miliard, acoperind 15% din populaţia lumii”, a spus Niklas Heuveldop, reprezentant Ericsson.