Cine este Murielle Lorilloux, care va prelua în două luni funcţia de CEO al Vodafone România

Autor: Adrian Seceleanu 03.07.2017

Noul şef al operaţiunilor Vodafone de la Bucureşti vine de la conducerea unei subsidiare cu peste 10 milioane de clienţi şi venituri de 400 mil. dolari pe an, care tocmai a trecut prin şocul unei legi care prevede obligativitatea înregistrării datelor pentru utilizatorii de servicii de telefonie mobilă.

Murielle Lorilloux, de naţio­nalitate franceză, care îl va înlocui de la 1 septembrie 2017 pe Ravinder Takkar în poziţia de CEO al Vodafone România, şi-a început cariera în 1998 la gigantul francez de consultanţă în IT Capgemini, iar din 2007 până în prezent a ocupat poziţii de top management în industria de telecom în cadrul mai multor operatori de comunicaţii din Africa - în prezent fiind director general al celui mai mare jucător de pe piaţa de telefonie mobilă din Republica Democratică Congo - Vodacom RDC, al cărui acţionar majoritar este grupul britanic Vodafone.

Ea a absolvit Ecole Supérieure de Commerce din Paris, a urmat un MBA la University of Texas din Austin şi are o diplomă de master în economie obţinută la Universitatea Paris Nanterre.

Lorilloux este a doua femeie care va prelua funcţia de CEO din istoria de 20 de ani a Vodafone (Connex) pe piaţa locală, după Liliana Solomon, care a condus compania locală de telefonie mobilă în perioada 2005-2010.