Brokerii culeg roadele unui prim semestru mai animat la bursa românească. Cehii de la Wood sunt marii câştigători

Autor: Dan Grigore Ivan 05.07.2017
Dinamismul de pe piaţa de capital bucureşteană care a definit prima jumătate a anului 2017 s-a reflectat automat şi în rezultatele înregistrate de brokerii locali.
 
Componenţa podiumului, aceeaşi din 2013 în­coace, respectiv Wood & Company, Swiss Capital şi Raiffeisen Bank, nu a fost perturbată nici în prima jumătate a lui 2017, înregistrându-se doar transpoziţii sporadice în top. Cu toate acestea, singurul inter­mediar din top 3 care a reuşit să îşi majoreze cota de piaţă comparativ cu situaţia anului trecut a fost Wood.
 
După ce media zilnică de tranzacţionare a ajuns aproape 12 milioane euro, cu 30% mai mare decât nivelul atins în decembrie 2016, iar indicele BET a crescut până la 7.860 de puncte, un avans de 11%, valoarea tranzac­ţio­nată pe bursa românească este, la şase luni distanţă de la începutul anului, de 12,7 mld. lei, în creştere cu 50% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Listarea com­paniei telecom Digi a alimentat puternic lichiditatea şi activitatea brokerilor de la Bucureşti, după ce în luna mai valoarea tranzacţionată a ajuns la 4,2 mld. lei, echiva­lentul unei treimi din totalul celor şase luni.