Răsuflăm uşuraţi: Putem mânca mere. Autoritatea Naţională Fitosanitară: „Produsele agroalimentare existente pe piaţă la această oră sunt sigure pentru consum”

Autor: Roana Rotaru 07.07.2017

Autoritatea Naţională Fitosanitară, care prelevează în permanenţă probe de legume şi fructe pentru a le analiză, anunţă că în urma controalelor efectuate în rândul merelor autohtone, dar şi a celor provenite din import, nu s-au înregistrat depăşiri ale reziduurilor de pesticide, potrivit reprezentanţilor Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR).

„Conform rezultatelor obţinute, în urma analizelor de laborator la probele de mere producţie autohtonă, cât şi la probele de mere prelevate din circulaţia intracomunitară, pe aceleaşi soiuri, nu s-au înregistrat depăşiri ale reziduurilor de pesticide”, se arată în comunicatul emis de MADR.

Autoritatea Naţională Fitosanitară asigură consumatorii că produsele agroalimentare existente pe piaţă la această oră sunt sigure pentru consum şi că produsele de protecţie a plantelor sunt folosite exclusiv în scopul menţinerii sănătăţii plantelor.