Integratorul Power Net Consulting dezvoltă un proiect de cercetare de 0,5 mil. euro, cu aplicabilitate în sport şi kinetoterapie

Autor: Ioana Nita 10.07.2017

Compania Power Net Consulting, unul din­tre jucătorii importanţi de pe piaţa locală de integrare de soluţii IT&C, se află în plin pro­­­ces de dezvoltare a unei platforme teh­no­­­lo­gice care să permită identificarea, ana­li­za­­rea şi interpretarea mişcărilor cor­pu­lui u­man, valoarea proiectului depăşind 500.000 de euro în prima fază - până la sta­diul beta.

Din această sumă, investiţia iniţială s-a situat la 200.000 euro, iar recent compania a primit o finanţare din partea Uniunii Europene pentru dezvoltarea proiectului. Primele aplica­bilităţi ale platformei ar putea fi în kinetoterapie şi fitness.

„Am investit iniţial 200.000 euro bani proprii în partea de cercetare şi dezvoltare a ideii şi în prima fază a proiectului. Ulterior am aplicat şi pentru programele de fon­duri euro­pene, iar în primăvară am obţinut apro­­ba­rea. Tot proiectul valorează 375.000 euro, din care 225.000 euro sunt fon­duri neram­bur­­sabile, iar restul investiţie pro­prie“, a de­clarat Emil Munteanu, mana­ging partner şi acţionar în cadrul Power Net Con­sulting. Com­­pania a avut anul trecut a­fa­ceri de 35,5 mil. lei, plus 43% faţă de 2015. Dezvoltarea  plat­formei a pornit în urmă cu trei luni, deşi ideea proiectului a apărut acum doi ani.