Bogdan Neacşu a primit aprobarea BNR pentru funcţia de director general adjunct diviza risc la Patria Bank

Autor: Liviu Popescu 10.07.2017

Bogdan Neacşu, 37 de ani, a primit aprobarea de la BNR pentru funcţia de director general adjunct diviza risc la Patria Bank, se arată într-o notă transmisă astăzi bursei. El era din august 2015 vicepreşedinte responsabil cu divizia de risc în cadrul Garanti Bank.

Bogdan Neacşu şi-a început cariera în sectorul bancar în 2005 la Direcţia de Reglementare şi Autorizare din cadrul BNR pentru ca în 2007 să plece la BRD. În 2009 a trecut la Volksbank, unde iniţial a lucrat la risc, iar apoi a devenit vicepreşedinte pe zona de corporate.

După preluarea Volksbank de către Banca Transilvania, el a trecut de pe corporate din nou pe risc. La scurt timp însă a primit o ofertă din partea turcilor de la Garanti pe care a acceptat-o după o lună de discuţii. Neacşu este absolvent al Academiei de Studii Economice din Bucureşti.

În cadrul Patria Bank (Banca Carpatica) el va prelua atribuţiile Dianei Maria Kallos, care a fost numită director general adjunct în cadrul diviziei financiare. Din conducerea executivă a băncii Carpatica mai face parte Valentin Grigore Vancea, care ocupă funcţia de director executiv al diviziei operaţiuni şi IT.